ÇİĞ KÖFTEMİZİN İÇİNDEKİLER

ÇİĞKÖFTE İLE GELEN SAĞLIK

Kaliteli malzemeler ile uygun koşullarda üretilmiş ve saklanmış çiğ köfte Oldukça sağlıklı bir üründür. Beraber tüketildiği yeşilliğin faydası da çiğ köftenin faydasına eşlik etmektedir. Çiğköftemizi hazırlarken kullandığımız malzemelerin faydalarını işe sizin için derledik:

Bulgur: Lif şampiyonu bir üründür. 100 gr bulgur 18 gr lif içerir. Yetişkin bir kişinin günde 30 gr lif tüketmesi önerilmektedir. Bulgurun içerdiği posa yani kepekli kısmı kan değerlerini düzenleyici ve yağlarını düşürücü etkiye sahiptir.

Biber: Bol miktarda C vitamini içerir. Mideyi kuvvetlendirir. İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Kanamaları önler. Çeşitli kanser türlerine karşı koruyucudur.

Salça: Likopen deposu bir üründür. Ayrıca bol miktarda A-B-C vitaminleri içerir, damar sertliğini önler. Mide ve bağırsakların düzenli şekilde çalışmasını sağlar.

 Ceviz: Zararlı kolesterolü önler, yüksek kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler ve mide gazını giderir. Grip ve nezleye iyi gelir, sindirim sistemi bozukluğunu giderir, yorgunluğu ve bitkinliği alır, zindeleşme sağlar.

Sarımsak: Yüksek tansiyonu düşürür, iştahı açar. Grip gibi salgın hastalıklarla karşı koruyucu etkisi vardır. Hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin normal çalışmasını sağlar. Damar sertliğini önler.

Nar Ekşisi: Kansere karşı koruyucu antioksidanlar bulundurur. Demir ve potasyum içerir. Vücudu ve kalbi kuvvetlendirir.

Maydanoz: İştah açar. Belli kanser risklerine karşı önleyici etkisi olduğunu gösteren araştırmalar mevcuttur. Kalbin yorulmasını önler. Böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur. Romatizmaya faydalıdır.